Pàgines

algunes de les coses que em ballen pel paraigua

dissabte, 29 de desembre del 2007

millau


ESCAPADA AL DEPARTAMENT D’AVEYRON

L'àmplia oferta de cadenes d'hotels de passage que hi ha a França permet improvitzar interessants viatges intensos de curta durada .

N'hi ha molts: Formule1, Campanile, Etape, B&B, etc. etc. Aquest cop hem anat al Premiere Classe, per 36 € tens habitació doble amb bany. Són uns hotels prefabricats, tots iguals, estèticament horrorosos però molt pràctics, estan sempre als polígons i en llocs estratègics. Pots reservar per Internet i no cal ni que vagis a recepció.

Imagino que deu ser un niu de relacions clandestines i adúlteres, i vés a saber què més.

En aquests viatgets, per menjar pots: fer com els francesos i emportar-te el menjar (entrepà o menjar precuinat del que ofereixen als megasupers), menjar barat en les cadenes dels polígons i convinar-ho algun dia amb menjar del país. El plat du jour surt per menys de 10 € i l’aigua (d’aixeta bona) ve inclosa.

Amb aquest sistema es poden fer escapades en dates on a França no coincideixen els ponts i festes. Amb la qual cosa t’estalvies el turisme massificat.

De la zona (300 km de casa) hem recorregut: Millau, Rodez, Roquefort sur Soulzon, Saint Affrique, Salles la Source.

Destacar: la vall i la petita cascada de Salles, les visites a les caves de Roquefort, el viaducte de Millau (a la foto), el plat du jour de Saint Afrique.

Ens ha faltat visitar Rocamadour (hi ha un formatge típic) i de tornada no hem pogut passar per Sète, petita ciutat arran de mar famosa pel seu peix i marisc.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada