Pàgines

algunes de les coses que em ballen pel paraigua

dijous, 20 de setembre del 2012

manual

No, no és un joc
Ara pensareu que potser sóc el president del club anticaní del barri. No, però penso que per tenir un d'aquests animalons s'ha de ser molt responsable. Fer-ho bé porta feina, tanta que al final no saps qui és l'amo de qui. Si has decidit comprar un gos, pensa-t'ho bé, no el tinguis de qualsevol manera, no el facis cagar i pixar allà on et vingui de gust, recorda que quan caga al carrer ets tu qui ho fa.

L'ajuntament de Girona s'ha decidit a fer una campanya -Juga net!- per evitar que els propietaris, amos, senyors i esclaus d'aquestes bestioles no els facin defecar a qualsevol lloc. És sorprenent que s'hagin de gastar diners en coses com aquestes. Hem avançat en moltes coses materials però en altres ens hem quedat una mica enrere. Per això proposo que quan es compri un gos, aquest vagi acompanyat d'un manual d'instruccions que permeti gestionar-lo de manera coherent i lògica.


Gos/sa : Manual d'instruccions

Has comprat un gos, sàpigues que no és una joguina és un animal. Algun dia potser t'hauràs de llevar a hores intempestives per satisfer les seves necessitats primàries.

Tens un gos, recorda: és un animal, no és humà.

Tens un gos, no és humà però tracta'l humanament, no oblidis que tu si que ho ets. Treu-lo a passejar, alimenta'l com cal i tingues cura de la seva higiene en la justa mesura, no cal exagerar.

Tens un gos, recorda: hi ha humans vivint en el teu entorn, sigues conscient que potser algun simpàtic lladruguet pot molestar als veïns.

Tens un gos, els gossets fan caquetes, Si estàs en una zona urbana on tenen la mania d'amuntegar-se els humans, mira de recollir-les.

Segurament et consideraràs el papa o la mama del gosset o gosseta, tot i així no el portis al parc, pensa que són zones destinades a les nenes i nens. Busca un lloc adequat per passejar-lo.

I sobretot, si em veus passar pel costat no diguis carinyo al gos i treu-li el llacet rosa, si us plau.

_________________________

Собака / с: Ручна 

Є собаки, ви знаєте, що це не іграшка тварина. Можливо, колись ви будете мати, щоб прокинутися в непарні години для задоволення ваших потреб.

У вас є собака, пам'ятайте: це тварина, а не людина.

У вас є собака, а не людина, але завжди ставитися гуманно, не забувайте, що якщо ви перебуваєте. Візьміть його на прогулянку канали правильно і стежте за своїм здоров'ям в перспективі, не перебільшую.

У вас є собака, пам'ятайте: є люди, що живуть у вашому районі, знайте, що, можливо, деякі хороші lladruguet може дратувати сусідів.

У вас є собака, собаки Какета Якщо ви знаходитесь в міській місцевості, де вони накопичуються звички людей намагається забрати їх.

Звичайно, ти тата чи грудей собаки або цуценя, він все ще не приносять в парк, вважається областей для хлопчиків і дівчаток. Шукаєте місце для пішохідних прогулянок його.

__________________________________

/ S:手动
 
我的狗,你知道这是不是一个玩具动物。也许有一天你会醒来多小时,以满足您的需求。
你有一只狗,记住:这是一个动物,而不是人类。
你有一只狗,而不是人类,但始终把人道,不要忘了,如果你是。把他散步alimenta'l正确和您的健康角度看,不夸大。
你有一只狗,请记住:在您的地区有人类生活,要知道,也许一些不错的lladruguet可惹恼了邻居。
你有一只狗,狗是,卡克塔如果你在市区,他们堆积了人类的习惯,尝试将它们一一捡起。
当然,你是罗马教皇或者乳房的狗或小狗,它仍然不带来的公园,被认为是为男孩和女孩的领域。寻找一个地方走。


1 comentari:

  1. Siureny , estic d' acord amb el que diu , però la qüestió no acaba aquí , penso . En això m' hi fixo molt ; m' agrada posar-me les ulleres de sol si m' instal.lo a vegades en alguna terrassa de la Rambla de Girona , o de la Plaça del Mercadal , o de qualsevol altre lloc quan vull prendre un cafè o una cervesa , com sovint a la platja . Alhora d' observar els comportaments i hàbits de la gent en reconeixo com un veritable vouyer . El problema citat aquí al post s' estén al mal costum de molts fumadors quan acaben la cigarreta ; els carrers han esdevingut veritables cendrers gegants . Una vegada em vaig fixar , a la tardor passada , quan va arribar la primera tempesta , que l' aigua que s' escorria per la vorera tenia el color del tabac . Saps quan l' aigua dels cendres es tenyeix ? Doncs aquell color , tenia . Ho vaig trobar fastigós , i llastimos , i rabiós .
    Vaig trobar el meu barri tant brut , tant empobrit ; sentia llàstima que el campanar de Sant Feliu ( fotografiat darrera el cartell ) , que domina la vida del meu barri , iel de la Catedral , que em servei de despertador cada matí , hagúessin de ser testimonis també de tanta intrusió , tanta agressió .

    ResponElimina